Görevler ve Ödevler


Evet arkadaşlar, zaman gittikçe yaklaşıyor, muhteşem turumuza çok az bir zaman kaldı....
Gezi öncesinde yapılması gereken önemli hazırlıkların büyük bir bölümü tamamlandı (uçak biletleri, Motor şeçimi ve kiralanması, Rota tercihi ve detay rota çalışmaları v.s) şimdi sıra geldi diğer detay çalışmalara. 

Tabiki herkes kendisi ve motor ekipmanları için yapması gereken hazırlıkları biliyordur (kıyafet, v.s). Motor kıyafetlerimizi kaskımız dahil biz götüreceğiz. Yağmurluk iç yada dış katman olarak mutlaka olmazsa olmaz. Gezi sırasında aynı gün içinde sıcaktan pişerken zirvelere çıktığımızda soğuktan donacağız.... Motor ile ilgili herkeste bir tane Lastik tamir kiti (şu sprey şeklinde olan, hem patlak tamiri yapıyor hemde lastik şişiriyor) edinmeli v.s. 

Bu gezimizin raporunda herkesin payı olsun istiyorum. Daha önce bu şekilde bir rapor hazırlamıştık çok ta hoş olmuştu. Herkesin kendi cümleleri ile ifadesinin raporda yer alması hoş olacak. Bunun için gezi sırasındaki izlenimlerin yazıya dökülmesi ileriki yıllarda hatırlanması ve kalıcı olması için önemli....

Peki Nedir diğer Ödev ve Görevler?;


Gezi Öncesi

  • Konaklayacağım kesin olan yerlerdeki otellerin ön rezervasyonlarını yaptırmak. (A.Gümüş ve T.Tombuloğlu)
  • Gezi öncesi rotadaki geçeceğimiz yada kalacağımız yerler ile ilgili bilgiler toplamak (tarihi veya görülmeye değer yerler olabilir yada yeme içme eğlence ile ilgili bilgiler v.s.) (Her bir aileye 2 gün, Sırası ile, Coşkuntuna, Kocakulak, Tombuloğlu, Becermiş)
  • En az iki adet ilk yardım çantası hazırlanması, olurda ekibi 3+2 motor olarak bölersek diye.(Z.Kocakulak)
  • Mümkünse bir tane GoPro kamera temin etmek. (T.Tombuloğlu)
  • Herkes iletişim kurulabilir olabilmek için yurt dışı paketi almalı. Yurt dışı dolaşım ve görüşmeye de açtırmak gerekiyor telefonları...... (Herkes)

Gezi Sırasında

  • Gezi sırasında gezi raporuna yazmak için tutulacak kısa notlar. Biz motor kullanırken eşlerimiz boş durmayacak etrafı gözlemleyecek ve notlarını ya aklında tutacak yada not alacak. Bir nevi günlük tutulmuş olacak. (Herkes)
  • Her gün sonunda bir sonraki gün rotası detayı paylaşılıp ortak karara göre hareket edilecek. Alternatif rotalar değerlendirilecek. Genel rota üzerinde ufak tefek değişiklikler olabilir. Bir sonraki günkü öncü ve artçı belirlenecek. 
  • Tur sırasında Kasa olaylarına birlikte karar veririz...kalabalık olduğumuzdan nasıl yönetiriz bilemiyorum....Birde 3+2 durumu olursa kasa olayı yürümeyebilir....Ama kasa olmasa da ortak bazı harcamalar için küçük bir kasa yapabiliriz.....

Gezi Sonrasında

  • Gezi raporunun hazırlanması ve Blog'ta yayınlanması. (A.Gümüş)
  • Herkesin kendi makinasıyla çektiği ve elediği güzel fotografları tek bir yerde toplayabilmek için CD de yada USB ile yada Net'te paylaşması. (Herkes) 
  • Gezi sırasında tutulan notların email ile agumus@erdemir.com.tr adresine yollanması. (Herkes)

Hiç yorum yok: