7 Günde Devri ALPLER_Rotamız

Sıra geldi detay rota çalışmasına. Bu yıl ki gezide kalabalık olduğumuzdan günlük detay ve kalınacak yerler çok önemli. Otel rezervasyonu önceden yaptırmayı düşünüyoruz. Günde birkaç Pass tan sonra hanımlar Pass diyeceğinden hemen kendimizi otele atmalıyız ki keyif yapmayada vaktimiz kalsın.....Ara ara otele erken girdiğimiz günler eşleri bırakıp 2-3 Pass yapıp geri dönmeyi de düşünmüyoruz değil.

Slovenya ve Fransa hariç  Avusturya-İtalya-İsviçre Alplerinde dolaşmayı düşünüyoruz.



Fotograftaki Stelvio Geçişinin Batıdan çekilen bir fotografı.....İşte Motorcuların Hacı olduğu yer burası arkadaşlar......Doğudan çıkarsan Umre sayılıyor:-)))
Genel olarak Alpler deki rota ve Passlar fotograftaki gibi olacak. En son nokta 9. gün dönüşe geçilecek. Bu Pass lara ilave ufak tefek Pass larda olabilir.

Rota üzerindeki webcam'ler


Diğer Passlar 


 photo GenelRotaAlpler_zps97853111.jpg

1. Gün 11 Temmuz

İstanbul-Münih (40 km) Lufthansa LH1771  Cuma Saat:13:05


Münih hava limanına 15:00 gibi ineceğimizden bir sürü zamanımız olacak. Bu zamanı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Dönüş son geceyi de Münihte geçireceğiz fakat yorgun olacağımızdan sadece bira olayına girip çok fazla yerimizden kıpırdayamayacağız diye düşünüyorum.
Havalimanından Münih merkeze ulaşım çok kolay. İki hat var S1 ve S8 bunların her ikisi de Hem ana tren garına (Central Station) hemde doğudaki Ost-Bahnhof a ulaşıyor. Yaklaşık süre 45 dk. Havalimanında terminal 1 ve 2 yi kullanacağız.
 photo Muumlnih-Havaliman1310-Landshut_zps1f326a06.jpg

Ana tren garını seçersek heme BMW müzesine hemde Louis Mega shop a çok yakın bir yerde otel bulabiliriz. Louis Fun shop diğer istasyonun tam dibinde fakat orası küçük mağaza. Ost-Bahnhof a yakın yerde kalmak çok daha iyi olacak, Motorlar la Münih içine girmeden ana yoldan otele kadar girip daha kolay çıkabiliriz şehir dışına. Son gece ise kesinlikle Havalimanında kalmalıyız, çünkü uçağımız sabah 08:30 da, sabah 06:00 gibi oteli terk etmemiz gerekiyor 1,5 saat önceden valizleri uçağa vermek için.

BMW müzesi ve Olympia park çok yakın.

İlk gün münihte kalacağımız otel;
http://www.booking.com/hotel/de/hoteldolomit.tr.html?sid=5c06b405c3a5a5190b14656258102a69;dcid=2

  photo LouisveBMW_zps997b60db.jpg
Dönüşte İsveçte yolumuzun tam üzerinde Avusturyada bir Louis daha var....Oda Mega shop

Lindauer Straße 31
A-6911 Lochau
Austria
Phone +43 5574-6 39 22
Fax +43 5574-6 39 22 4


Artık buraya yakın bir yerde otel bulup Booking.com dan yerlerimizi ayırtmamız gerekiyor. Landshut ta kalmak yerine Münih merkezinde kalmak çok daha akılıca olacak. Öncelikle burada daha ucuz otel alternatifleri var. Ayrıca eşlerimiz extra 120km yolu boşu boşuna yapmamış olacaklar. Biz sabah erken trene atlayıp Landshut a gidip motorları alıcaz ve otel checkout tan önce otel önünde eşlerimizi dinlenmiş, kahvaltılarını yapmış ve giyinmiş olarak alıp yolumuza devam edeceğiz.

Landshut Tren Garından Hermann'ın yeri sadece 900 m 15dk yürüme mesafesinde.....

 photo MotorKiralamaMaier_zps8a69443d.jpg

2. Gün 12 Temmuz

Landshut-Zell am See (244 km)

İlk gün motorları almak için Landshut a gidip evrak ve motorları hazırlama gibi işlemler ve Münih merkezine girip çıkmak bizi yoracaktı. Ayrıca motorlara alışma süreci, eşlerimizin motorlara ve coğrafyaya uyum sağlayabilmesi ve daha ilk günden virajlarda dönüp durmaktan kaçındığımız için günü biraz kısa tutmakta fayda var. O yüzden en önemli geçit olan GrossGlockner öncesi Zell am See yi ilk geceleyeceğimiz yer olarak belirledik.

Yolun çok uzun bir bölümü otoban olduğundan çok yorucu olmayacak.



https://goo.gl/maps/rAAeh

Zell am See de kalacağımız Otel.  Zell am See ye 13km uzaklıkta ama tam yolumuzun üzerinde
http://www.booking.com/hotel/at/post-fusch.tr.html?sid=5c06b405c3a5a5190b14656258102a69;dcid=2;label=postbooking_confpage

Bu otel Kaprun daki kaplıcaya müşterilerini indirimli gönderebiliyor.

3. Gün 13 Temmuz

Zell am See-Arabba (195 km)

GrossGlockner



Bu rotada Alplerin en popüler geçişi olan Avusturyadaki GrossGlockner geçişi var. Buraya motosikletçilerin cenneti deniyor. Tam günümüzü bu muhteşem dağa ayırmış ve ilk gün Alplerin en yüksek geçişini yapmış olacağız. Aynı zamanda da Tauern Milli parkınan geçmiş olacağız.

Dağ zirvesi Piramide benzer bir yapıda ve 3.798 m ama biz daha düşük seviyeden geçiyor olacaz. Bu yol 48 km uzunluğunda ve 36 viraja sahip ve en yüksek yol seviyesi 2.504m. Biraz üşüyeceğiz galiba buradan geçerken. Sonradan sürpriz olmaması için şimdeden belirtelim burası paralı bir geçiştir. Ama 17 € ya değermiş. Gişeden yol ile ilgili bedava broşürü almayı unutmayalım. Motorların park edildiği yerde eşyaları kilitleyebileceğimiz dolaplar falan varmış, etrafta fotofraf için uygun manzara noktaları v.s. bu broşürde tüm bunlardan bahsediliyormuş.

Yolumuz üzerinde Lienz de türk kebapçısı varmış....Burada ne yenir dediğinizde, buranın nesi meşhurdur? Diye sorduğunuzda Cevap : “ Das Kebap Döner”  oluyormuş.

Günün 2. Pass ı Passo Falzarego.
Arabba'ya erken düşersek eşleri otele yerleştirip çantaları söküp ring yapabileceğimiz Passo Pordoi-Passo Sella-Passo Gardena  yaparak otele geri dönebiliriz. Yada yine Passo Pordoi den geçip güneyde bir daire çizebiliriz, daha az geçilen yollar buraları sanırım. Burada motorları da değiştirebiliriz. Bakalım diğerlerinin tadı nasıl mış?
Ertesi gün ise bunlardan hangisi çok daha güzel ise o yolu tercih ederek geçebiliriz.

Arabba Webcam



https://goo.gl/maps/XC4lb

4. Gün 14 Temmuz

Arabba - Bormio (271 km)

Stelvio

Arabba-Gardena Pass-Passo Giovo-Timmelsjoch-Stelvio-Bormio
Buradaki rota eşlerimizle birlikte 240km dir.Eşlerimiz molada otel lokantasında dinlenip pizza yerken Timmelsjoch a çıkıp inme için extra 60km harcayacağız....Yine motorları değiştireceğiz tabi.....

Bu günkü rotada Stelvio nun en sona kalması çok iyi olmadı. Çok geç saate kalmadan Stelvionun tadını çıkarmamız gerekiyor. Stelvio batı tarafından tırmanıyor olmamız çok daha iyi oldu.



https://goo.gl/maps/of5U7


Timmelsjoch
 

 5. Gün 15 Temmuz

Bormio - Como (290 km)

Sabah kahvaltı yapmadan kalkıp 1-2 pass yapabiliriz... Otelden öğlen ayrılabiliriz. Passo Gavia'dan geçip Passo Del Tonale ye gidip geleceğiz. Bunu mutlaka yapmalıyız Passo Del Gavia yolu muhteşem.

Passo Gavia
Ancient road in Passo di Galvia during a Giro Stage, in 70's.

Eşlerimize de dinlenmeleri için yarım gün veriyoruz. Oteli öğlen terkedebiliriz. Günlük km miz çok uzun değil. Stelvio zirvesine bir kez daha çıkıp bu kez kuzeye doğru Umbrail Pass tan geçeceğiz.

Umbrail Pass


Milli Park içinden geçip Tunel Lavin'i kullanarak trenle direkt olarak Davos'a ulaşabiliriz.
Davos'a  gitmenin başka bir yolu daha var....Flüela pass, Tüneli kullanmadan bu pass ı kullanarak direkt Davos'a çıkabiliriz.

Eğer Davos olmaz ise aşağıdaki rota daha kısa, Böylece Bormioda Eşler gezinirken biz de Passo Gavia yapabiliriz....Giro De İtal yada bu Pass  stelvio dan bile dik diye söylüyorlar.....Bence bunu Zorlamalıyız...

Rotanın İlk Parçası 170km



https://goo.gl/maps/o0Tkb


Rotanın 2. Parçası (115 km) ise Splügen Pass ile Como gölüne batıdan inen rota,


https://goo.gl/maps/bHLOs

Splügen PasSSSSSS    Akılda kalıcı olsun diye "S" şeklinde yapmışlar:-))))



6. Gün 16 Temmuz

Como - Milano ( 50 km)

İtalyadaki Como ve Garda çok önemli ve güzel göller. Como ya giden yol düzgün. Tüm Gölü baştan sona geçmiş olacağız. Merkezde kalıp sonra batıdan yukarı çıkacağız. Yine düzgün yol zaman kaybı olmayacak.

Milan a çok yaklaştık sadece 50 km. Trenle de gidilebilir. Tren Garı Como Giovanni yürüme mesafesinde bir otel bulursak Tranle Milanoya gidip gelebiliriz.

Alternatif Rota:  (200 km)

St. Moritz sonrasında Silvaplana'dan Kuzeye Julier Pass'a dönüp Tiefencastel'dan Splügen Pass a doğru kısa yoldan gidilebilir. Sonrasında Como'ya inilebilir.
Bu rotada Splügen Pass ve San Bernardino Pass var. Splügen sonrasında Rotamızın biraz dışında ama çok yakın..

Splügen PasSSSSSS    Akılda kalıcı olsun diye "S" şeklinde yapmışlar:-))))
an Bernardino Pass

7. Gün 17 Temmuz

Como - Hasliberg (220 km)

Yol üzerinde Luganoya uğrayıp sonrasında otobana girebiliriz. Ama St. Gotthard Pass tan geçebilmek için Tünel öncesi otobandan çıkmamız gerekiyor.

St. Gotthard Pass, Furka Pass ve Grimsel Pass'ı geçip Hasliberg e ulaşıyoruz. Kalacağımız yerin Muhteşem bir manzarası var.

Furka Pass


St. Gotthard Pass


Grimsel Pass ı geçtikten sonra SusstenStrasse üzerinden de gidilebilir.

Grimsel Passı mutlaka yapmalıyız....Bir bakın aşağıda nasıl görünüyor...Çok çekici....






https://goo.gl/maps/lqiCr

8. Gün 18 Temmuz

Hasliberg - Zürih (166 km)

Haritadaki rota 140km, ama biz sustenstrasse ve axenstrasse yi tercih etmeliyiz.




https://goo.gl/maps/0Jdkm

SusstenStrasse

SustenStrasse sonrasında Kesinlikle Axenstrasse yapmalıyız göl kenarında muhteşem manzaralı bir yol....Yol üzerinde zaten....
Axenstrasse

9. Gün 19 Temmuz

Zürih - Münih ( 260 km)

Yaklaşık 40 km Rhine şelalesine gidip dönmek için harcanıyor. Rhine Şelalesi Avrupanın en büyük şelalesi, Avrupanın Niagarası da deniyor. Eğer Şelaleye gidilmezse yaklaşık 300 km lik çoğu otoban olan bir yolumuz kalıyor. Tabiki eşlerimizi otele bıraktığımızda 80km lik Lanshut yolculuğumuz da ilave olacak üzerine. Eğer eşler çok yorgun olursa son 300km lik otoban yolculuğunu yaptırmak yerine onları Rhine şelalesi kuzeyindeki Schaffhausen istasyonundan önce IRE sonra ICE hızlı treni ile Münih ana tren istasyonuna 3 saat 45 dk da gidebilirler...Bizde münih içine girmeden direkt olarak Lanshut a geçebiliriz. Aynı Treni sabah Zürih ten de alabilirler. Ama 3 tren değiştirmek zorunda kalırlar....Otobüs alternatifi de var.....


http://www.thetrainline-europe.com/summary/schaffhausen/m%C3%BCnchen-hbf/2014-07-19/13-41/2014-07-19/17-28

Schaffhausen  München Hbf

Out
Sat 19 Jul 2014
Schaffhausen  München Hbf
1.41
pm
3h 47
1 change
5.28
pm

  • 1.41pm
    Schaffhausen
    IRE 3357
    3.53pm
    Ulm Hbf
  • Change in station
    0h 16
  • 4.09pm
    Ulm Hbf
    ICE 597
    5.28pm
    München Hbf









https://goo.gl/maps/kIA4k

Veya şu şekilde bir rota ile dönebiliriz.....532 km


https://goo.gl/maps/K7RET

10. Gün 20 Temmuz

Münih-İstanbul (Lufthansa LH1770  Pazar Saat:08:35)


2 yorum:

Adsız dedi ki...

stelvio ya doğudan çıkmışsınız

Alper Önsoy dedi ki...

Merhabalar, öncleikle paylaşımınız için teşekkürler. Rotanın tamamının gps izi var mı elinizde? Teşekkürler. Alper Önsoy, alper.onsoy@gmail.com