Kafkaslar 2014

Kafkaslar 2014

2013 Yılı Yaz ayında yaptığımız Kafkas Turunda artçısız ve daha az yükle birkaç kez daha gidilebilecek bir bölge olduğuna karar verdim....Kafkasların Rusya yani Kuzey yüzünü görmüştük ama Gürcistan tarafı yani Güney yüzü de en az diğeri kadar çekiciydi fakat artçılı mümkün olmadığından Mestia, Ucguli, Shatili, Omalo gibi bölgelere gidememiştik. Bu yaz yapacağımız eşli Alp turu sonrasında çok iyi gelecek. Oraya kadar gitmişken Ermenistanı görmeden olmaz ama yol arkadaşım yeğenim Onur'un Pasaportunun olmaması şimdilik bu kısmı ertelemek zorunda bıraktı beni. Gürcistan'dan Abhazya bölgesine giriş çıkış yapılabilseydi süper olacaktı ama şimdilik sorunlu bir bölge....Güney Osetya da aynı şekilde, Dolayısı ile rotamız güvenli sorunsuz bir rota oldu. Bu bölgedeki Rota danışmanım Orhan Uslu aynı zamanda Çıldır'a yakın yapıda hala çalışma olduğunu ve açık olmadığını da söyleyince TR giriş  rotamızı Posof'a çevirdik.


Tura çıkış tarihimiz 10 Eylül, yaklaşık 10-11 gün arasında süreceğini tahmin ediyoruz. Bunun 2 günü gidişte yol zaten....Akçakoca-Batum 1100km.

Motorum bu tura şimdiden hazır. Lastiklerim Haidenau Scout K60 Silica. İlk kez test ediyorum bu lastiği. Değiştirdikten sonra çok kısa da olsa kullandım harika bir lastik, umarım Offroad performansı Asfalt performansı kadar iyi olur. Alp Turu için Almanyaya gittiğimde tedarik etmiştim. ALmanyada Kışın motorlarda Silica  lı lastik kullanım zorunluluğu getirildiğinden ve yazlıklar da tükendiğinden mecburen Silikalı almak durumunda kaldım.

Onur bana 2012 model  Yamaha WR125X ile eşlik ediyor. "R" olsaymış çok daha iyi olurmuş. Onur'a sıfırdan motoru ben öğrettiğim için ilk motosiklet turuna da benle çıksın istedim. Bu tur sonrası artık onu yuvadan uçuracam.....Bana ihtiyacı kalmayacak...

İşte Kabaca Rotamız.....4.200 km az değilmiş....

https://goo.gl/maps/mvlwj





Ermenistan ve Abhazya Planı için Aşağıdaki Bİlgileri toplamıştım ama şimdilik İptal.....
Gürcü'den Ermeni'ye geçmek için Vize gerekiyor. Normal pasaporta kapıda vize veriyor Ermenistan fakat Yeşil Pasaporta ise Tiflis te ki temsilcilikte veriyor ve 1 hafta sürüyormuş. Devlet görevlisi olan kişilere işi yokuşa sürüyorlar....Ama internette 8-9 Euroya 2 günde online olarak elektronik vize verebiliyorlar....

Bu arada Ermenistan'a giren Azarbeycan'a giremiyormuş....Tam tersi olabiliyormuş ama....

Ermenistan ile İran arasında Agarak şehrinde sınır kapısı var ve açık.

Ermenistan'a sırtçantası ile giden bir gezginin izlenimleri;

http://blog.milliyet.com.tr/ermenistan-gezi-notlari/Blog/?BlogNo=279713

fragmanı şu filmin



bisikletle abhazya gürcü sınırını  linkte geçen var ama sanırım sıkıntılı kapı normal bir şekilde işlemiyor.



Akçakoca-Ordu (713 km)

https://goo.gl/maps/L2grh



Ordu - Batum (384 km)

https://goo.gl/maps/0ZSCZ



Batum - Mestia (257 km)

https://goo.gl/maps/9wVuh




Mestia - Tiflis  (574 km)

https://goo.gl/maps/GUsIY



Tiflis - Shatili  (144 km)


https://goo.gl/maps/sVB0T





Shatili - Omalo  (228 km)

https://goo.gl/maps/oKr1x




Omalo -Akhalkalaki   (351 km)

https://goo.gl/maps/BUvvr




Akhalkalaki - Sivas  (763 km)

https://goo.gl/maps/2wLdk




Sivas - Kapadokya (265 km)

https://goo.gl/maps/ieCHI





Kapadokya - Akçakoca (560 km)

https://goo.gl/maps/AyGFx

Hiç yorum yok: